Nema Vas na mreži? Da li Vi uopšte postojite?

Ovo je deviza pod kojom Agencija Alter Ego nastupa u želji da istakne značaj uključivanja u svetske tehnološke procese, odnosno prisustvo u virtuelnom svetu, kako svih javnih faktora, službi, institucija, pravnih lica i preduzetnika, tako sve više i fizičkih lica koja imaju interes da tamo participiraju na bilo koji način.

Premda je internet uveliko postao neizostavni sastojak života velike većine ljudi čak i u manje urbanim sredinama, nije na odmet podsetiti na značaj poznavanja informacionih tehnologija, imperativ adekvatnog obrazovanja i permanentnog usavršavanja, kao i stavljanje akcenta na pomenuti segment nauke i tehnologje u svakom društvu koje želi da predstavlja relevantan faktor na mapi sveta.

U tom smislu Agencija Alter Ego nudi Vam usluge posredovanja između realnog i virtuelnog sveta, odnosno mogućnost da bez mnogo ulaganja i imalo truda sami osmislite i predložite način na koji Vaša firma ili Vi kao pojedinac želite da budete predstavljeni na svetskoj mreži.


Saznajte više o kategorizaciji i izboru domena...     >>>

Izbor domena je od velikog značaja za pozicioniranje, odnosno efikasno pronalaženje Vašeg sajta upotrebom najpoznatijih internet pretraživača. Stoga je neophodno ovoj problematici posvetiti pažnju i ispoštovati neke osnovne principe kako bi postigli željeni cilj.

Opšta podela internet domena može se izvršiti u dve kategorije koja podrazumerva generičke i teritorijalne domene. U prvu kategoriju spadaju domeni opšteg, ili internacionalnog karaktera kao što su .com, .info, .org, .net, .biz i njihova upotreba ne ograničava se po teritorijalnom principu. Sa druge strane teritorijalni domeni vezuju se za državu u kojoj je domen registrovan, pri čemu je nakon prestanka važenja .yu domena aktuelni za državu Srbiju domen .rs.

Tu se klasifikacija ne završava obzirom da zainteresovani korisnici mogu odabrati neke od varijacija, u skladu sa delatnošću i potrebama istih. Svi zainteresovani mogu odabrati top .rs domen, dok u neke od specijalizovanih spadaju .co.rs (za poslovne korisnike), .org.rs (za neprofitne organizacije), .edu.rs (za obrazovne institucije) i tako dalje.

Od samog korisnika i njegove ciljne grupe zavisi odabir domena i tu nema nekog generalnog pravila. U skladu sa sopstvenim ambicijama i eventualno uz savet stručnog lica izaberite domen po meri. Ipak, pre nego što se izvrši konačan izbor, mora se proveriti da li je Vaš internet domen, odnosno puno ime Vašeg budućeg sajta već zauzeto. U slučaju zauzetosti određenog domena možete pokušati sa nekim drugim domenom, dok ne napravite izbor po volji.

U našem slučaju, organizacija koja upravlja registrom nacionalnih internet domena zove se Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) i na sajtu iste možete pronaći sve informacije kada je u pitanju odabir domena. Takođe, korisne informacije, ali i proveru zauzetosti Vašeg potencijalnog domena možete proveriti kod svih ozbiljnijih web hosting servisa u zemlji.


Zašto Alter Ego?

Alter Ego Web i Grafički Dizajn

Zašto baš mi?Zato što smo osposobljeni da izađemo u susret praktično svim Vašim zahtevima i zato što smo spremni da, uz kontinuiranu saradnju sa Vama, iznađemo upravo onakvo rešenje kakvo ste zamislili i poželeli.

Zašto baš mi?Zato što naš školovan i kreativan tim poznaje isključivo ažurnost, korektnost, poštovanje rokova i dogovora, te visoku poslovnost u radu, zbog čega saradnja sa nama može predstavljati isključivo Vaše zadovoljstvo.

Zašto baš mi?Zato što je naš stručni tim spreman na permanentno usavršavanje, praćenje trendova, odnosno ovladavanje novim znanjima i tehnologijama u Web dizajnu, čime se omogućuje da i sami vremenom rastemo i nudimo širu lepezu usluga, kao i uvođenje novih dizejnersko-programerskih rešenja svim klijentima, kako novim, tako i postojećim sa kojima smo već stupili u poslovni odnos.


Kome poveriti hosting Vašeg budućeg sajta...     >>>

Izbor hosting kompanije kojoj ćete poveriti najprioritetniji zadatak skladištenja Vašeg sajta i objavljivanja sadržaja na mreži jeste sledeći bitan zadatak kome se morate posvetiti nakon okončanja izrade same prezentacije. Imajući u vidu internacionalan karakter same globalne mreže (interneta), Vaš izbor može pasti kako na domaću, tako i na stranu hosting kompaniju. Naravno, sve to pod uslovom da niste dovoljno obučeni i tehnički opremljeni da sami publikujete svoj (i tuđe) sajtove.

Dobra stvar je postojanje konkurencije na ovom polju, tako da na našem području deluje solidan broj firmi koje se bave hostingom. Uglavnom se pomenute firme bave i registrovanjem domena, tako da na jednom mestu možete završiti sve poslove nakon što pripremite Vaš sajt. Listing najaktuelnijih pružalaca hosting usluga možete pogledati ovde.

Faktor koji je uvek bitan prilikom izbora hosting kompanije, kao i u drugim aspektima života, jeste cena. Ali ako se ima u vidu karakter navedenih usluga i svih mogućih posledica u slučaju neadekvatnog izbora, ono na čega korisnik mora obratiti pažnju jeste i sam karakter ponuđenih usluga, odnosno kakva je podrška u slučaju eventualnih problema kao što je spoljni upad, gubitak podataka i slično.

Pored toga standardna pitanja u vezi hostinga podrazumevaju dostupan prostor na serveru, mesečni protok, broj baza, kao i drugi faktori koji značajno utiču na Vaše želje i potrebe. Neophodno je u direktnom kontaktu saznati šta koja hosting kompanija nudi, uporediti podatke sa cenama i ponudom konkurencija, pa konačno napraviti adekvatan izbor. Konačno, u eri tehnologije i sveprisutnih informacija, učešćem na specijalizovanim forumima ili u kontaktu sa stručnim licima možete proširiti znanje i dobiti dodatne informacije koje će Vam pomoći prilikom izbora.


Šta Vam nudimo?

Iako web dizajn apostrofiramo kao osnovnu delatnost, multidisciplinaran pristup se nameće kao nezaobilazan u planiranju i komunikaciji 21-og veka. Bavljenje informacionim tehnologijama i dizajnom ne podrazumeva puko iscrtavanje oblika ili korišćenje gotovih šablona kako biste samo ostvarili prisustvo na mreži. Danas je, više nego ikada, potrebno sagledati istinske potrebe klijenta i primeniti adekvatna rešenja kako bi gotov proizvod zaista pogodio "u metu".

Alter EgoU tom smislu spremni smo da Vam ponudimo usluge vezane za grafički dizajn, konsultacije i izradu grafičkih rešenja najšireg spektra, kreiranje banera, animiranih reklama i savete iz oblasti marketinga, a sve to u sklopu jedinstvene usluge, uz aktivno učešće i sugestije samog klijenta. U prilici smo da Vam ponudimo i jednostavna softverska rešenja za dodatno unapređivanje i interaktivnost Vašeg sajta, pri čemu smo spremni da rastemo, učimo i širimo ponudu u skladu sa razvojem ove kompleksne i privlačne materije.

Ali ni tu nije kraj jer smo, za razliku od drugih, spremni da na jednom mestu i u isto vreme ponudimo i usluge iz oblasti računovodstva, vođenja poslovnih knjiga i celokupne brige o poslovanju Vaše firme, zastupanju pred državnim i inspekcijskim organima u sklopu ogranka naše agencije koja se ovim poslom uspešno bavi već duži niz godina.

O svemu pomenutom i celokupnom paketu naših usluga možete se iscrpno informisati na odgovarajućim linkovima i stranicama naše web prezentacije. Vama na usluzi.